Mecanismul proiectului

Campania Eu Sunt Mosul este organizata de Asociatia “Coloreaza Viata” impreuna cu partenerii acesteia si are scopul de a facilita persoanelor doritoare sa ofere cadouri de Craciun copiilor din medii defavorizate. 

Rezervarea unei scrisori

Pentru a vizualiza scrisorile le poti accesa din subsolul primei pagini a platformei sau din pagina speciala Scrisori.
Pentru a accesa o scrisoare trebuie sa dai click/tap pe imaginea acesteia din blocul de listare. 
In pagina scrisorii poti vizualiza imaginea scan a acesteia in detaliu prin functia zoom sau download (pe mobil). Din pagina unei scrisori poti merge spre o alta scrisoare prin meniul din subsolul paginii sau te poti intoarce in pagina cu Scrisori
In pagina scrisorii vei gasi urmatoarele informatii: numele copilului, centrul de care apartine (in cazul in care vrei sa alegi mai multe scrisori ale unor copii din acelasi centru ) si codul unic SKU al scrisorii.

Daca ai decis ca vrei sa alegi o scrisoare si sa fii Mosul pentru acel copil apasa butonul Rezerva scrisoarea. Vei fi redirectionat in pagina de alocare in care ti se va confirma ca acea scrisoare a fost blocata pentru tine. Acea scrisoare va ramane blocata si nu va putea fi alocata altui utilizator pana tu finalizezi procesul de rezervare sau sesiunea ta expira fara o operatiune incheiata. Din aceasta pagina te poti intoarce la lista de scrisori pentru a alege o noua scrisoare prin actionarea butonului Alege inca o scrisoare sau poti incepe procesul de rezervare prin butonul Incepe rezervarea.

In pagina rezervarii va trebui sa introduci datele tale (nume, prenume, email, telefon). Aceste date vor fi folosite pentru a tine legatura cu tine pe parcursul proiectului in vederea verificarii statusului scrisorii si cadoului de care te vei ocupa. 

Dupa apasarea butonului Confirma rezervarea, scrisoarea aleasa va fi rezervata pentru tine, vei fi redirectionat in pagina de confirmare, de unde vei putea descarca scrisoarea si vei primi un email de confirmare, pe care te rugam sa il pastrezi. Scrisorile rezervate vor fi automat eliminate din listarea de pe platforma, astfel ca nimeni altcineva nu-si poate aloca o scrisoare rezervata, tu fiind unicul responsabil pentru scrisorile pe care le-ai rezervat. 

Scrisorile participante vor fi incarcate in faze pe platforma, intrucat pregatirea lor  pentru format web necesita un volum de munca semnificativ. Vom incerca insa sa avem incontinuu in perioada de rezervare un numar generos de scrisori disponibile. 
Scrisorile se pot rezerva in perioada de rezervare, conform Calendarului proiectului. Daca la finalul perioadei de rezervare vor exista scrisori nealocate, membrii Asociatiei Coloreaza Viata alaturi de partenerii activi vor depune eforturi pentru a onora cerintele din aceste scrisori. Daca volumul de cadouri va fi prea mare si va necesita suport financiar extern vom demara o campanie de colectare, despre care vor fi informati toti Mosii deja alocati. 

Pregatirea cadoului

In scrisori veti regasi solicitarile copiilor catre Mos Craciun, asa cum considera ei ca trebuie sa scrie si ce cadouri si-ar dori, dupa placul lor. Este posibil ca unii copii sa aiba cereri nerealizabile sau care nu sunt foarte potrivite pentru varsta lor sau care ar necesita un buget prea mare. Va recomandam sa incercati sa pregatiti un cadou potrivit, tinand cont de “dorintele” lor dar in limite rezonabile, eventual cu articole
similare sau mai putine si adecvat varstei acestora.
Va incurajam ca acolo unde este cazul sa scrieti un raspuns din partea Mosului in care sa le explicati alegerile Mosului. Puteti adauga in cadou articole dupa bunul plac (dulciuri, alte jucarii, haine, rechizite….etc), tinand cont de sexul si varsta copilului (daca este precizata). Daca aveti nevoie de masuri pentru imbracaminte sau incaltaminte si acestea nu sunt mentionate in scrisoare sau nu pot fi deduse din alte detalii ne puteti contacta, iar noi vom incerca sa obtinem aceste informatii.

Separat de cadouri puteti expedia alte articole ce vor face parte din cadouri colective sau cadouri pentru scrisori nealocate sau cadouri pentru alte cazuri.

Ambalarea cadoului
Cadoul va trebui ambalat cat mai compact si unitar, pentru a fi usor de transportat, protejat si identificat. Recomandam ambalarea intr-o cutie inchisa sau punga care sa fie legata/capsata, pentru a nu se pierde articole. Cadoul va trebui in mod obligatoriu etichetat cu numele copilului si foarte important  id-ul scrisorii (ex: #165). In cazul in care sunt mai multe colete va rugam sa marcati acest lucru (ex: Nume copil #165 1/2; Nume copil #165 2/2) . Numele copilului si id-ul (codul SKU) il veti gasi in confirmarea rezervarii si numele fisierului, daca alegeti sa descarcati imaginea.

Livrarea cadoului

Pentru a livra cadoul/urile de care ai fost responsabil am pregatit mai multe optiuni, incat sa iti fie cat mai usor.
Toate cadourile vor fi centralizate intr-un spatiu logistic, unde vor fi reperate si grupate in livrari colective catre fiecare centru din care fac parte copii beneficiari. Ne vom ocupa sa livram aceste cadouri iar ele sa fie distribuite simultan cu ajutorul membrilor institutiilor partnere catre toti copii dintr-un centru. 

Pentru a livra cadoul/cadourile pregatite de tine, urmareste Calendarul Proiectului pentru a vedea care este perioada de colectare. 

Cadourile pot fi predate in urmatoarele moduri:

 • Prin curierat, catre adresa: Str. Doina 17A, spatiul 53, sector 5,  Bucuresti, persoana de contact Mircea Gheta – 0732149751. Important: costul transportului trebuie sa fie achitat de catre expeditor. Expeditiile trebuie sa fie facute pentru livrare L-V
 • Predare personala in unul din punctele de colectare:
  • Piata Victoriei – Str. Dr. Felix 75, sector 1 – incinta CityFlowers; L-V 9-16 si S-D 9-14
  • Corbeanca – Str. Primaverii 1, com. Corbeanca, complex comercial – incinta Boutique D’Emotion; L-V 9-20; S-D 10-16
  • Progresului – Str. Doina 17A, corp 53, sector 5 – 0732 149 751, incepand cu 7 Dec.

Calendarul Proiectului

 • Rezervarea scrisorilor si pregatorea cadourilor: 21 Nov – 10 Dec
 • Expedierea/predarea cadourilor: 7-15 dec. Expedierile prin curier trebuie facute pana la 12 Dec.
 • Triaj si pregatire pentru centre: 15-18 dec
 • Livrare catre centre: 18-20 dec

Intrebari frecvente

Nu recomandam adaugarea in cadouri de alimente puternic perisabil, mai ales daca veti livra devreme cadoul. Puteti adauga insa dulciuri cu termen de valabilitate si fructe rezistente. Cadourile vor fi depozitate in spatii conforme pentru alimente, cu temperaturi intre 5-12 grade.

Daca vor exista scrisori care nu se vor aloca unor Mosi, Asociatia impreuna cu partenerii acesteia se vor ocupa sa onoreze dorintele din acele scrisori. Daca vor fi nevoie de resurse financiare externe se va organiza o campanie de sponsorizare. Din experienta, in editiile trecute am reusit sa onoram cu succes toate scrisorile.